Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

 1. Produceer alle 5 grondstoffen.

  Natuurlijk is het vaak niet mogelijk in het begin om alle middelen te produceren. Plaats daarom zorgvuldig je nederzettingen, zodat je kan:

  • Bouwen in de richting van de vijf grondstoffen en doet dit al vanaf de eerste uitbreiding.
  • Bouwen in de richting van een bruikbare haven.
  • Grote (reserve) hoeveelheden tarwe, erts en schapen kunnen aanleggen. Op deze manier kunt u de ontwikkeling kaarten gebruiken om de benodigde middelen wel te verwerven.

  Als je afhankelijk bent van andere spelers voor een belangrijke grondstof, kunnen ze je gemakkelijk boycotten door geen handel met jou te willen drijven. Dit wil je absoluut vermijden.

 2. Zodra je vier nederzettingen hebt, moet je overwegen om een ​​stad te bouwen in plaats van nog een nederzetting.

 3. Als je eerste of tweede speler bent, dan beveel ik je sterk aan om eerst te kiezen voor een van de 6 hoeken.

 4. Als om één of andere reden dan ook, de 5/6/9 vertex is beschikbaar in het spel moet je dit altijd nemen.

 5. Balanseer van uw compatibele grondstoffen omdat dit mogelijkheid verhoogd om sneller te bouwen alsook efficiënter.

  Bij een goede balans zul je veel minder moeten ruilen tegen ongunstige koersen als 4:1 of 3:1.

 6. Zet hoog in op Tarwe en Ertsen, want het maakt de beste plekjes productiever. Het verhoogt ook de kans om ontwikkeling kaarten gebruiken om gedeblokkeerd te blijven.

 7. Mensen zullen blijven vertellen dat Kolonisten van Catan dat alles draait om grondstoffen, maar ik beloof je, het belangrijkste zijn de aantallen.

 8. Omdat je Kolonisten van Catan speelt met een variabele kaart, verschillen de tactische keuzes en beslissingen in elk spel.

  Er zijn echter wel een aantal gemeenschappelijke punten die u steeds moet overwegen:

  • Baksteen en hout zijn de belangrijkste grondstoffen bij het begin van het spel. Je hebt ze nodig voor zowel wegen en nederzettingen te bouwen. Je moet ten minste proberen 1 van de eerste nederzettingen te plaatsen op een goed bos of een goede heuvel.

  • Onderschat het belang van de havens niet. Zo moet bijvoorbeeld een speler met nederzettingen of steden op productieve velden een "koren" haven bouwen.

  • Laat voldoende ruimte om uit te breiden bij het plaatsen van uw eerste 2 nederzettingen. Kijk ook naar de nederzettingen en wegen van je tegenstanders alvorens iets te plaatsen. Zorg dat je nooit omsingeld geraakt!

   Als je van plan bent om te bouwen naar een haven, dan is het midden van de kaart een slecht plek voor uw beginnende nederzettingen omdat uw tegenstanders je gemakkelijk kunnen afsnijden van de kustlijn.

  • Hoe meer je ruilt, hoe beter uw kansen zijn op de overwinning. Ook al is het niet jouw beurt.

 9. Het plaatsen van de weg is in het begin van het spel van cruciaal belang. De grootste beginnersfout die ik vaak zie is dat men hun weg gaat leggen naar een zeer waardevolle slot. Maar je zou moeten weten dat iemand anders daar hun eerste twee nederzettingen gaat zetten, dus kan je beter in de richting van iets anders uw weg aan leggen.

 10. Richt uw wegen nooit naar het midden van het bord. Ik ga altijd voor de randen, omdat ik zo meer garantie heb om een nederzetting daar te bouwen.

 11. Ruil zo weinig mogelijk of niet tegen 4:1 of 3:1 als je weinig kaarten in je hand hebt.

 12. Als iemand iets wil ruilen en je bent de enige aanbieder, probeer dan om hen te wachten tot het jouw de beurt om het te ruilen.

 13. Haal het maximale uit uw Ontwikkelings kaarten.

 14. Als u van plan om een weg aan te leggen en ook om een ontwikkelings kaart te kopen in dezelfde beurt, koop dan altijd eerst de ontwikkelingskaart omdat je kans hebt om een "wegenbouw" kaart te krijgen en dit zal u dan hout en bakstenen besparen voor de aanleg van de weg.

 15. Denk altijd wat je moet doen om te winnen. Stel een plan op en voer het uit. Denk je dat een paar stappen verder. De sleutel tot het begrijpen hoe het spel te winnen is niet om te werken van voor naar achter, het is om te werken van achter naar voren.

 16. Besteedt voldoende aandacht aan je tegenstanders. Probeer uit te zoeken wat ze moeten doen om te winnen en probeer dit te voorkomen. Zelfs als je achter staat, moet je proberen om tijd te winnen want alles het het spel langer maakt is in je voordeel.

 17. Gebruik de overvaller goed door grondstoffen van je tegenstanders goed te kennen. Zorg altijd dat het lijkt alsof je niet kunnen winnen om anderen te overtuigen om de overvaller op je tegenstanders (diegene met de meeste punten) te zetten.

 18. De beste manier om te voorkomen dat uw kritische kaart gestolen wordt, is om uw hand goed te verdelen met andere kaarten.

 19. In een spel met 3 spelers en je hebt 8 kaarten, dan is er 42% kans dat iemand een 7 gooit bij elke beurt. In een spel met 4 spelers, is het zelfs 52%.

 20. Elke worp van de dobbelstenen is onafhankelijk aan elkaar.

  Het is niet omdat je een hele tijd 3s gerold hebt, dat je nu 3 moet blokkeren. Je moet alles blokkeren wat complimentair is met 3. Bijvoorbeeld, als de 3 erts is, blokkeer hun tarwe hex omdat de kans hoog is dat ze tarwe nodig hebben (om aan erts te koppelen).