Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

 • Bij elk spel tegen dezelfde tegenstander wissel je best de locatie van je vlag en bom om er zeker van je tegenstander kan niet voorspellen waar uw vlag zich bevindt. Ik gebruik wel soms dezelfde opstellingen voor voor mijn bommen, maar dan zet ik de vlag op een andere plaats. Zo verwar ik mijn tegenstander.
 • Het is meestal een goed idee om je vlag te omringen met bommen. Als uw vlag is omgeven door bommen en je tegenstander heeft geen mineur meer, dan is hij niet meer in staat uw vlag te veroveren.

  Hieronder zijn de twee meest voorkomende methoden voor het omringen van de vlag met bommen.

  Vlag in de hoek Vlag in het midden

 • Best plaats je niet veel stukken met dezelfde rang naast elkaar. Als je tegenstander immers een stuk kan verslaan, kan hij ook zijn buurman met dezelfde rang snel verslaan.
 • Houd de identiteit van uw spion zo lang mogelijk geheim als je kunt. Als je tegenstander dit echter kan raden, zal zijn maarschalk veel meer vrijheid hebben.

 • Het is meestal een goed idee om uw mineurs te sparen voor het eindspel, (dus nadat de meeste bommen van je tegenstander zijn ge√Įdentificeerd).

 • Als u een onoverwinnelijk stuk hebt (dus je tegenstander heeft geen hoger stuk), is het aangewezen om met lagere stukken zelfmoord te plegen op stukken van gelijke rang. (Bijvoorbeeld, je hebt een onoverwinnelijke Marshall, je tegenstander komt met zijn kolonel aanvallen. Je kan nu best met jouw kolonel deze aanvallen. Beiden stukken zullen wel sterven, maar dit vermindert wel het aantal stukken waaraan je aandacht moet besteden.
 • Ik houd meestal mijn Maarschalk aan de ene kant van het bord, en mijn generaal aan de andere. Als ik beide hoge officieren naast elkaar zou hebben aan 1 zijde, dan dan is de andere zijde van het bord heel zwak verdedigd. Mijn spion is meestal vlakbij mijn generaal. Dit geeft hem rugdekking.

 • Hou je ogen op de opstelling van de stukken van je tegenstander. Na een tijd, krijg je een vrij goed idee waar zijn vlag en bommen staan (gewoon door op te merken dat stukken die hij niet heeft bewogen). Om deze reden raad ik ook aan om steeds een aantal van je eigen stukken niet te bewegen. Je tegenstander kan hierdoor vermoeden dat dit bommen zijn.

 • Aan het begin van het spel moet niet proberen om je de vlag van je tegenstander aan te vallen als je zeker weet waar deze is. Gebruik de tijd om uit te vinden waar zijn hogere stukken bevinden.
 • Uw maarschalk, generaal, en in mindere mate je twee kolonels zijn te waardevol om te verliezen. Je moet zelden met hun gaan verkennen in vijandelijk gebied. Deze stukken mogen alleen stukken aanvalen die a) al zijn bewogen en b) of waar je de rang al van weet.

 • Besteed zorgvuldige aandacht aan reacties van je tegenstander om je bewegingen.

 • De waarde van de verkenners verhoogd aan het einde van het spel, wanneer het grootste deel van het bord vrij is, kunnen ze meer gebruik maken van snelle bewegingen. Om deze reden zou je misschien in een paar van je verkenners plaatsen in je achterste rijen.
 • Vaak is het goed om te bluffen. Als je tegenstander komt met een hogere rang en je hebt geen hoger stuk in de buurt kan je met een heel laag stuk zijn hoog stuk benaderen. Hij zal vermoeden dat stuk van jou een heel hoog stuk is en de terugtocht beginnen.