Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Ook Stratego Duel geheten.

Arena Stratego wordt gespeeld zoals op een iets kleiner bord. Elke speler heeft slechts 10 stukken:

Vlag in Stratego
1 Vlag
Maarschalk in Stratego
1 Marshalk
Generaal in Stratego
1 Generaal
Spion in Stratego
1 Spion
Mineur in Stratego Mineur in Stratego
2 Mineurs
Verkenner in Stratego Verkenner in Stratego
2 Verkenners
Bom in Stratego Bom in Stratego
2 Bommen

De speler die de vlag van de tegenstander kan verslaan wint. Net zoals bij het normale spel, verliest de speler ook als ie niet meer kan bewegen.

Opstellingen & Tactieken

Ik adviseer het ten zeerste om de vlag altijd in de hoek te plaatsen. Het is immers bij deze variant steeds gemakkelijk om de positie van de vlag te raden. Ook op deze manier, dwingt u de andere speler om ten minste 1 van je bommen te vernietigen. Dus als je erin slaagt om de mineurs te doden van je tegenstander ben je al bijna zeker van ten minste een gelijkspel.

Goede opstelling voor Quick Arena

De combinatie generaal-spion verdedigt zich tegen de stukken die centraal en van links komen. De maarschalk en mineur rukt rechts op naar de tegenstander. De 2de mineur blijft bij de bommen om deze te verdedigen.

Als de tegenstander zijn vlaag ook in hoek heeft aan dezelfde zijde, moet je enkel rechtdoor bewegen. De maarschalk dan dan fungeren als een schild voor de mineur. Wordt deze verslagen door de maarschalk van de tegenstander, dan stuur je de generaal als reserve.

Algemene goede opstelling voor Quick Arena

Wanneer je tegenstander je opstelling kent is het aangeraden om een verkenner te wisselen met de maarschalk. Je tegenstander zal een spion klaar hebben en deze verliezen.



Algemene Tips

  1. Houd de identiteit van uw stukken zo lang mogelijk geheim. (Ook deze van je verkenners). Val enkel aan alleen als je heel zeker bent.

  2. Tegen goede spelers ben je verplicht om te bluffen. Gebruik je spion of verkenners hiervoor. Kijk als hij wegloopt wanneer je zijn aanvallende stukken benaderd. Zorg ervoor dat hij nooit de identiteit van uw stukken te vermoeden.

    Als je maarschalk weet van je tegenstander, ga dan ga je best tegen een betere speler bluffen met een verkenner of mineur. Het doel is je tegenstander te laten vermoeden dat dit een spion is. Volg dus met deze stukken steeds je generaal. Maar gebruik deze generaal om te voorkomen dat hij je 'valse'-spion niet kan aanvallen. Laat je echte spion onbeschermd en vrij op het bord staan. Na een tijd, is je tegenstander echt zeker en zal ie met zijn maarschalk je andere stukken durven aanvallen. Maar nu komt ie langst de spion en sla je toe.

  3. Gebruik nooit je verkenners om de identiteit van andere stukken te achterhalen. In Quick arena, is immers elk stuk te belangrijk om te verliezen. Verkenners zijn trouwens heel effectief in het verslaan van de spion van de tegenstander.

  4. Een mineur kan heel effectief je bommen verdedigen. Op deze manier kan je met je generaal en maarschalk ten aanval trekken.

    Gebruik een mineur om bommen de verdedigen.
  5. De meeste spelers plaatsen hun generaal en maarschalk aan de voorzijde. Gebruik daarom je generaal om vanachter aan te vallen.

    Val aan met uw generaal
  6. Als je een aggressieve tegenstander hebt die ook met de combinatie maarschalk-mineur je frontaal aanvalt kan je dit proberen:

    Plaats de vlag niet in de hoek

    Plaats je vlag niet in de hoek. Wellicht zal hij de eerste bom verslaan met zijn mineur, waarop je mineur kan toeslaan. Hierna zal je tegenstander wellicht een verkenner sturen om de zogenaamde vlag te verslaan. Maar dit tevergeefs. Bij deze opstelling moet je echter wel de andere zijde van het bord goed verdedigen.

  7. Als de tegenstander zijn vlag niet in een hoek staat, is de kans groot dat deze achter een meer staat. Dit omdat de vlag nu niet rechtstreeks aan te vallen valt door een verkenner. Echter is de vlag nu niet niet volledig omringd door bommen, hetgeen mogelijkheden biedt.

  8. Het is meestal goed tegelijkertijd aan te vallen op twee verschillende flanken. Op deze manier weet je tegenstander niet waar hij moet verdedigen. Aanvallen is dus nog niet echt nodig, maar bluffen wel.

  9. Indien beide maarschalken verloren zijn, dan nog blijft een spion belangrijk. Je kan hem nog steeds gebruiken om te bluffen, maar ook kan hij als laatste stuk overblijven dat nog kan bewegen.


Quick Arena is very popular on stratego.com.

Screenshot of quick arena game played on Stratego.com