Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Plaatsing van de vloot

Net als echte conflicten, zijn veel zeeslag wedstrijden al gewonnen of verloren voordat het eerste schot werd afgevuurd. De plaatsing van uw schepen is dan ook cruciaal.

Het doel van het plaatsen van je schepen is om je tegenstander niet in staat te brengeb om ze allemaal te vinden. De beste manier hiervoor is uw vloot willekeurig te plaatsen. Alle andere richtlijnen plaatsing zijn gebaseerd op gissen hoe je tegenstander zal aanvallen.

 1. Don't place your ships touching each other.

  Een tegenstander die raak schiet zal waarschijnlijk dit veld omcirkelen en op zoek gaan naar de rest van het schip. Als je tegenstander nu twee van je schepen hierdoor vind, heb je eigenlijk een extra schip verloren.

 2. Plaats asymmetrisch.

  De menselijke geest zoekt naar patronen. Dus, probeer uw vloot niet te spiegelen of kopieer niet plaatsingen van uw schepen. Als je een schip bijvoorbeeld 1 veld ligt van beide randen in de linkerbovenhoek, dan dan niet hetzelfde in de rechterbovenhoek omdat anders je tegenstander meer kans heeft om beide schepen sneller te vinden.

 3. Plaats een schip aan de rand van het bord

  Veel spelers zullen het grootste deel van hun schoten in het midden van het bord te schieten. Met ten minste een of twee schepen op een rand kan dit een voordeel opleveren. Maar plaats ook niet al je schepen aan de rand want dan zal je tegenstander dit patroon snel raden.

 4. Wees onvoorspelbaar.

  Als je je tegenstander goed kent, gebruik dan psychologie in uw voordeel. Als je tegenstander denkt dat je altijd je schepen dicht bij elkaar plaatst, dan kies je best voor een ruimere en meer verspreide indeling.

  Als u de bovenstaande regels voor een paar wedstrijden op rij tegen dezelfde tegenstander hebt gevolgd, breek dan deze regels om zo je tegenstander compleet te verwarren. Het is een geweldige manier om tegen ervaren tegenstanders te spelen ... totdat ze erachter te komen wat je doet.


Schieten op je doelen

Tenzij je de gedachten van je tegenstander kunt lezen (en zo dus de willekeurige plaatsen kunt raden), moet je best uw schoten richten op een logische en geordende wijze.

 1. Zodra je een nieuw schip raakt, moet je onmiddellijk het vuur openenen op de aangrenzende schoten om het schip te laten zinken.

 2. Denk dat in diagonale lijnen.

  Door het afvuren van schoten langs een diagonale lijnen, garandeer je dat uw schoten telkens een nieuwe rij en een nieuwe kolom raken waardoor je het aantal rijen en kolommen dat je afzoekt maximaliseert.

  Bijvoorbeeld: als uw eerste schot is afgevuurd op I-7, overweeg uw volgende schot daarna op F-4, uw volgende schot op C-1, ...

 3. De "schaakbord" methode

  Het aanvalsrooster kan je zien als een groot dam of schaakbord (met dus afwisselend witte en zwarte velden). Je kan alle vijandige schepen nu vinden door alleen te vuren op de zwarte of enkel op de witte velden. dit betekent dus dat je op de helft van de velden nooit hoeft te vuren (behalve wanneer je een schip gevonden hebt en het moet laten zinken).

 4. Verspreid je schoten zoveel mogelijk

  Het doel is om vooral zoveel mogelijk terrein te kunnen uitsluiten. Dus schiet nooit op aangrenzende gaten, maar beter in grote open ruimtes tussen uw schoten.

  Na uw openingssalvo's kun je de gaten vullen met diagonale lijnen.

  Zodra je genoeg schoten hebben afgevuurd, zal je merken dat het aanvalsrooster nu is verdeeld in kleine gebiedjes. Nu moet je systematisch blok na blok deze uitkammen en elimineren.