Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Milton Bradley lanceerde BATTLESHIP al meer dan 35 jaar geleden. "Je liet mijn slagschip zinken!" was op een zaterdagochtend tijdens de reclame te horen.

Met behulp van onder andere een agressieve reclamecampagne is Milton Bradley erin geslaagd om continu het spel uit te brengen tot op vandaag. Battleship (slagschip) is tot op vandaag één van de meest populaire bordspellen ter wereld.

In Nederland and België kennen we Battleship onder de naam van ZEESLAG.

Oorspronkelijk heette het spel trouwens SALVO: THE BATTLESHIP GAME.

De eerste zeeslag spellen werden gespeeld met pen-en-papier. Sommige bronnen zeggen dat het spel oorspronkelijk werd uitgevonden door de Russische soldaten ergens tussen 1917 en 1922.

Basilinda, een spel uit 1890 door EI Horsman uitgevonden, zou ook wel een voorloper van zeeslag kunnen zijn. Dit bewijst immers een promotie waaruit blijkt dat twee spelers tegen over elkaar zitten en hun stukken verbergen voor elkaar.

Hier is een (gedeeltelijke ) chronologische lijst van diverse zeeslag (Battleship) spellen:

  • 1931; SALVO; The Starex Company
  • 1939; ADMIRALS, THE NAVAL WAR GAME; Merchandisers, Inc.
  • 1957; TASK FORCE; Helen of Toy
  • 1967; BATTLESHIP; Milton Bradley
  • 1973; SUB SEARCH; Milton Bradley
  • 1976; BATTLE; Waddington

Het genre van zeeslag (battleship) is één van mijn favoriete genres want ik hou van spelletjes met verborgen of geheime informatie en natuurlijk de daaropvolgende dynamiek van het blootleggen van deze informatie.

De spellen zijn niet echt moeilijk te noemen in termen van strategie en taktiek, maar toch zijn er een aantal interessante games "gebouwd op de de basis" van Battleship. Sommige van de spellen, zoals TASK FORCE en Waddington BATTLE, bieden roosters met zowel land als zee en bevatten verder schepen, landvoertuigen en zelfs vliegtuigen.

Voorbeeld: een tank kan alleen op land staan, een boot enkel op zee terwijl een vliegtuig op beide gebieden kan staan.

In TASK FORCE, wordt het spel complexer gemaakt omdat de speler eerst moet bepalen op welk van de 3 eilanden het hoofdkwartier zich bevind. Daarna kan men beginnen met het slopen van alle stukken op of boven dit eiland.

Wist je dat Hasbro een nieuwe versie van Zeeslag uitbracht in 2008? Deze nieuwe versie werd toen gepubliceerd met als ondertitel "Het taktisch gevecht".

De nieuwe versie bracht een aantal wijzigingen aan het originele spel, met inbegrip van nieuwe schepen en een zeshoekig rooster (in plaats van vierkantig). Ook bevinden op het bord enkele kleine eilanden waar gevangen soldaten verborgen zijn.

Het spelverloop in het kort

Een van de hoofdredenen waarom ik zo een fan ben van zeeslag is omdat het zo eenvoudig is. In het begin van het spel plaatsen beide spelers stiekem hun schepen op het bord (dit is een rooster met een aantal vakken). Om beurt roepen de spelers de grid coördinaten ( bijv. B-2 of F-8 ) in een poging om de schepen van hun tegenstander te raken en zo tot zinken te brengen.

De speler die als eerste alle vijandige schepen kan laten zinken heeft gewonnen.

The site is also available in English Language.