Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Iedere speler krijgt een andere kleur set van stukken. Een speler brengt zijn stukjes noord-naar-zuid, en de andere oost naar west. Beslissen wie in welke volgorde in de Escalatie Plaatsing fase van het spel mag plaatsen.

Een gemakkelijke manier om dit te doen is de eigenaar van het spel als eerste te laten plaatsen, gevolgd door anderen in alfabetische (achternaam, voornaam) volgorde.

De Escaltie Fase

De aantallen van de stukken die op de kaart tijdens de escalatie geplaatst worden zijn:

  • bij 2 spelers: 12
  • bij 3 spelers: 8
  • bij 4 spelers: 6
  • bij 5 spelers: 5
  • bij 6 spelers: 4
  • bij 7 spelers: 3

Te beginnen met de eerste speler, kan elke speler slechts één stuk plaatsen op de kaart.

Spelers kunnen een leger of vloot als eerste stuk zetten op elke legale leegstaande ruimte, met inbegrip van een Supply Center.

Spelers die eerst mogen gaan, hebben meer keuze, maar latere spelers hebben meer informatie beschikbaar om te reageren.

Wanneer de laatste speler zijn stuk op de kaart heeft gezet, kan de eerste speler beginnen met het plaatsen van zijn tweede stuk, enz... totdat alle stukken op de kaart staan.

Elke speler bezit de Supply Center die bezet wordt door zijn stukken bij de start.

Spel

Speel de seizoenen, het voorjaar 1901 en de herfst 1901, als in een normaal spel.

Als onderdeel van de Winter 1901 resolutie, noteert wel elke speler 3 supply centers onder zijn controle als zijn "home centers" voor de rest van het spel.

Spelers zijn niet beperkt tot het benoemen van de traditionele home centers en ze hoeven ook niet aangrenzend te zijn.

bijv. Een speler kan verklaren dat Brest, Londen en Napels zijn 3 home centers zijn (als hij ze bezit in de winter van 1901).


Bijkomende regels en tips

  • Wanneer er slechts 2 spelers zijn, dan stijgen de aantal start stukken tot 17 om de Escaltion fase intenser te maken. Zo is het ook nodig om meer vooruit te plannen.

  • Als de escalatie te lang duurt, is het mogelijk om de tijdsduur (om een ​​stuk te plaatsen) tot 30 seconden te beperken.

  • Discussies kunnen worden beperkt tot aan tafel aallen (alle gesprekken zijn open voor iedereen). Bij 4 of minder spelers is het aanbevolen om alleen gesprekken aan de tafel toe te laten en dus geen prive gesprekken te hebben.