Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Cluedo, ook wel bekend als Clue, is een moordspel waar spelers proberen om het mysterie van een moord te achterhalen. Ze zoeken naar de drie belangrijkste feiten van de moord: de moordenaar, de locatie van de moord en het moordwapen.

Zij doen dit door slimme eliminatie van feiten. Hun personages lopen rond op het bord, die de kamers van een groot herenhuis vertegenwoordigt, om also bewijzen te vinden om de lijst van verdachten, locaties en moordwapens te verkleinen.

Het spel wordt gespeeld door 3 tot 6 spelers en elke speler is een van de zes personages (Meneer Groen, Prof Plum, Juffrouw Scarlet, mevrouw White, Kolonel Mustard, en mevrouw Peacock) in het spel.

Spelverloop

De moord wordt steeds begaan in één van de 9 kamers, met een van de 6 wapens (dolk, kandelaar, revolver, touw, lood Pining en moersleutel) door een van de 6 personages.

Iemand trekt willekeurig een verdachten-kaart, een wapen-kaart en kaart van een kamer. De kaarten zullen in een geheime enveloppe gestopt worden want dit is de oplossing van het misdrijf.

Vervolgens zullen de overgebleven kaarten opnieuw geschud en verdeeld worden onder de spelers. De spelers kunnen kijken naar hun kaarten en en kunnen deze als mogelijkheden wegstrepen uit de lijst dat alle verdachten, wapens en kamers.

Elk personage heeft een aangewezen plek van waar hij of zij moet beginnen.

Dan begint het spel door het rollen van een dobbelsteen en om zo in een kamer te gaan. Wanneer een speler een kamer binnenkomt krijgt hij of zij een mogelijkheid om een suggestie te maken over wie de moord gepleegd en met behulp van wat wapen in die kamer. De andere spelers zullen trachten deze suggestie te ontkrachten door de kaart van een genoemde mogelijkheid te tonen.

De kaart die hij of zij ziet wordt dan uit de lijst geschrapt. Dit gaat maar door, totdat eindelijk iemand is in staat is om te raden wie de moordenaar was, welk wapen hij of zij gebruikt heeft om de persoon te doden, en in welke kamer de persoon is vermoord.

Je moet je als speler dus voordoen alsof je Sherlock Holmes of Hercule Poirot bent. Ook zij lostten hun moorden vaak op door middel van eliminatie van de mogelijkheden. En er zijn zoveel mogelijkheden van wie, waar en met welk wapen, dat het mysterie verandert elke keer dat je speelt.

Cluedo is een geweldige detectieve spel en is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder.

Geschiedenis

Cluedo is een zeer bekend bordspel, dat in het jaar 1949 werd geïntroduceerd door Anthony E. Pratt in het Verenigd Koninkrijk.

Het werd oorspronkelijk gepubliceerd in Leeds, Engeland in 1949, onder de naam Cluedo. Het werd bedacht door Anthony E. Pratt, een notaris klerk uit Birmingham.

Na spel enkele jaren te perfectioneren en ook voorlopige specificaties van het spel op te stellen, bezocht Mr Pratt Waddington's Games in Leeds, Engeland om de mogelijkheden voor de productie te bespreken.

Het personeel van Waddington speelde de eerste wedstrijd in het kantoor van de directeur. Ze vonden het spel enorm leuk en waren bereid het spel te produceren. Slechts drie jaar later, bracht Parker Brothers het spel al tijd op de Australische en Amerikaanse markt.

Door tekorten van verschillende materialen na de oorlog, was er enige vertraging voordat het spel eindelijk werd gelanceerd in 1949.

Sinds de lancering van het bordspel Cluedo, is het een super hit geweest onder de liefhebbers van bordspellen. Sindsdien is het spel al vaak dienst gedaan als inspiratie in vele films en toneelstukken.

Het spel word nu gepubliceerd door Hasbro, die de uitgever Parker Brothers en Waddingtons hebben verworven.

Vandaag de dag wordt het spel verkocht in meer dan 40 landen, van Brazilië naar Zweden, Nieuw-Zeeland naar Abu Dhabi.

The site is also available in English Language.