Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Sudoku is een Japanse puzzel waarbij nummers in een rooster worden geplaatst. Het is een logisch spel en vereist geen speciale berekeningen, noch wiskundige vaardigheden, alleen een beetje hersenen en concentratie zijn vereist.

Een Sudoku moet oplosbaar zijn als gevolg van logische deductie en gokken en gissingen zijn totaal niet nodig.

Het spelen van Sudoku kan worden beschouwd als een goede hersentraining. Als je elke dag Sudoku speelt, zal je al snel verbeteringen in uw concentratie en het totale vermogen van hersenen vaststellen.

Het doel van Sudoku is om een ​​9x9 raster te vullen met nummers, zodat elke rij, elke kolom en elke 3x3 sectie alle cijfers tussen 1 en 9 bevat.

Elke Sudoku puzzel heeft één en slechts één juiste oplossing.

Je begint met een bijna lege puzzel, waarvan enkele van de cellen al reeds gevuld zijn met getallen. Een Sudoku moeten 30 of minder beginwaarden tellen. Daarna dien je de rest van de lege cellen in te vullen.

Een basis Sudokurooster met veel gegeven nummers kan in slechts enkele minuten worden voltooid, maar een moeilijkere variant, zoals High Five Sudoku, kan uren duren om te voltooien. Het hangt natuurlijk ook af van de vaardigheid van de speler.

Mensen denken vaak dat Sudoku puzzels met minder gegeven nummers moeilijker zijn. Dit klopt meestal, maar er zijn genoeg zeer moeilijke puzzels beschikbaar met 28 of meer cellen ingevuld.

Geschiedenis

De naam Sudoku betekent "eenzaam nummer" en komt oorspronkelijk uit Japan. Het spel werd oorspronkelijk gespeeld in puzzel boeken en vervolgens beschikbaar gesteld in talloze kranten wereldwijd. Vandaag de dag is het één van de meeste populaire puzzels aller tijden.

Sommige mensen schrijven het spel toe aan een Zwitserse wiskundige Leonhard Euler uit de late jaren 1700.

De 4 lijnen die de 3x3-blokken vormen, werden later toegevoegd.

Een soortgelijke puzzel genaamd Number Place verscheen in Amerika in de late jaren 1970. In 1984 begon een uitgever uit Tokyo ze uit te geven in een ​​Sudoku tijdschrift.

Tijdens de afgelopen 10 jaar is Sudoku uitgegroeid tot één van de meest populaire online puzzel spellen. Het wordt gespeeld door miljoenen mensen over de hele wereld.

Er zijn vele redenen waarom Sudoku is uitgegroeid tot zo'n populair spel:

  • Het kan overal worden gespeeld: op papier, op uw mobiele telefoon, op internet, enz...
  • Het is een logisch spel waarbij mensen gebruik maken van deductieve redeneringen. Dus, het spel is ook goed om je hersenen te trainen.
  • Sudoku is een wereldwijd spel: alleen cijfers zijn nodig dus kennen van een andere taal is niet nodig. (In tegenstelling tot spellen als scrabble of kruiswoordraadsels).
  • Het spel is leuk en ontspannend.

Op internet worden vaak Sudoku toernooien gehouden. De eerste WK Sudoku werd gehouden in Lucca, Italië maart 2006.

De eerste wereldkampioen kwam uit de Tsjechische Republiek, 2e en 3e plaats gingen naar de Amerikanen (een afgestudeerde student van de Harvard University en een software engineer van Google).

De finalisten moesten 45 puzzels oplossen over twee dagen.

The site is also available in English Language.