Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Smart Ass is een trivia bordspel geschikt voor 2 tot 8 spelers.

Het is snel en eenvoudig te installeren, de regels zijn eenvoudig te begrijpen en de vragen zijn niet zo eenvoudig dat het saai wordt.

Er zijn meer dan 500 vragen en elke vraag omvat 10 aanwijzigingen, de eerste aanwijzing is de meest algemene, de laatste, de meest specifieke.

Er zijn 4 categorieën van kaarten: Wie ben ik, Waar ben ik, Wat ben ik?? en Hard Ass.

Aan de spelers wordt één vraag gesteld als ze aan de beurt zijn. De eerste persoon die het juiste antwoord roept, wint de ronde, kan hij nu een dobbelsteen rollen om zijn pion op het speelbord te verplaatsen.

Als je het foute antwoord roept, mag je niet meer meedoen in de huidige beurt, dus moet je ook niet te vroeg roepen en wachten op voldoende aanwijzingen.

Timing is alles voor de echte betweter. Roep je te vroeg dan bestaat er de kans dat je fout bent! Wachten te lang en dan kan de wijsneus naast je eerst hebben geantwoord. Dus dat maakt het een heel ander soort raadspel.

De winnaar is de eerste speler die zijn pion op het eindplein op het bord weet te krijgen en deze speler is officieel uitgeroepen tot "Smart Ass".

Gelukkig zijn er ook een aantal wendingen. Er zijn 3 speciale velden die je tocht op het bord kunnen onderbreken.

De eerste is de Kick Ass ruimte die zal je 3 plaatsen terug brengen. Dit kan best frustrerend zijn. De tweede is de Dumb Ass ruimte die maakt de speler niet mag antwoorden bij de volgende vraag en 3de is de Hard Ass ruimte waarin de speler een vraag van de rode kaarten die alleen deze persoon mag beantwoorden.

Smart Ass is een leuk en luid interactief spel waarin de hele familie zich vermaakt gedurende meerdere uren! Dit spel is perfect als ijsbreker voor tijdens familiebijeenkomsten met personen met verschillende leeftijden.

Het Smart Ass bordspel beloont spelers die snel en logisch kunnen denken.

Het motto van het spel is: "Zelfs als je een stomme ezel bent, kan je winnen". Dat is min of minder waar want er is geen specifieke kennis vereist. Al met al, er is net genoeg geluk aanwezig om het spel voor iedereen toegankelijk te maken en ook net genoeg uitdaging om het spel interessant te houden, en net genoeg chaos om het spel leuk te houden.

Het spel gaat vrij snel en duur dus ook niet te lang. Op een uur kan je wel meerdere rondes spelen.

Smart Ass werd gemaakt door Rob Elliott, die lange tijd gastheer was het Australische "Rad van Fortuin". Het is een uitstekend spel voor op feestjes of een gezellige avondje onder vrienden. We hebben genoten van het spelen en hadden veel plezier.

The site is also available in English Language.