Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Othello is een klassiek bordspel en kan alleen worden gespeeld door 2 spelers, net als schaken, dammen of go.

Het motto van Othello is "een minuut nodig om te leren, een leven lang nodig om te beheersen".

Het speelbord bestaat uit 8 rijen en 8 kolommen. De spelbord moet worden gevuld met 64 schijven. De schijven zijn zwart aan één kant en wit aan de andere zijde. Op deze manier kunnen ze worden omgedraaid om te veranderen in de andere kleur. Een speler speelt met de zwarte zijde naar boven, den andere met de witte zijde naar boven.

Nadat de eerste 4 schijven worden geplaatst, opent zwart het spel.

U kunt een schijft spelen wanneer je een of meerdere schijven van je tegenstander kunt flankeren (dus tussen uw nieuwe schijf en een andere kleur van u liggen enkel schijven van de tegenstander) in hetzelfde horizontale, verticale of diagonale lijn. Deze stenen die werden geflankeerd zullen worden omgedraaid en van kleur veranderen.

Wanneer er geen zet mogelijk moet je passen. Wanneer beide spelers moeten passen, is het spel afgelopen. De schijven worden vervolgens geteld. Wie de meeste schijven heeft, wint het spel.

De ironie van Othello is dat, hoewel het gehele bord en alle stukken volledig zichtbaar zijn, de best mogelijke zet vaak verre van duidelijk is.

Beslissen over de juiste zet is analoog aan de jacht voor het begraven schatten: je moet weten wat het is dat je zoekt en hoe je het moet vinden.

De beste manier om Othello te leren is om de regels van het spel te lezen en zodra je de regels onder de knie hebt, kan je best enkele artikelen over strategie en tactiek lezen. En natuurlijk oefening baart kunst. Speel en oefen de praktijk zo veel mogelijk.

Speel tegen betere menselijke spelers. Speel niet tegen computers omdat deze zeer moeilijk te verslaan zijn.


Geschiedenis

Othello is de handelsnaam van een veel oudere bordspel genaamd Reversi. In de 19e eeuw bedacht John W. Mollett of Lewis Waterman het spel onder die naam. Vervolgens werd gepubliceerd in 1898 door het bedrijf Ravenberger als één van hun eerste titels.

In 1970, doopte Goro Hasegawa het spel om als Othello en werd het ook op de markt gebracht door het Japanse bedrijf Tsukuda Original, dan het ook vervolgens introduceerde op de Amerikaanse markt.

Echter, het bordspel was in het geel met rode en groene schijven, in tegenstelling tot het standaard groene bord met zwart-witte schijven nu.

Deze nieuwe versie wijzigde deel van het spel van Reversi en de populariteit begon snel te groeien. Het spel begon zich ontzettend snel te verspreiden naar Europa en Noord-Amerika.

De eerste wereldkampioenschap werd trouwens al in 1977 georganiseerd.

The site is also available in English Language.