Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

 1. De startende speler moet beginnen met zijn 3e gat om te openen want dan zal de laatste steen landen in zijn eigen mancala.

  Hiermee scoort hij niet enkel een punt, hij krijgt nu ook een gratis tweede beurt.

  Vervolgens, speelt hij best vanaf zijn meest rechtse of tweede-meest rechtse gat. Elk van deze bewegingen zal een steen laten vallen in het derde gat van de tegenstander om zo te voorkomen dat hij dezelfde openingszet kan uitvoeren.

 2. Probeer steeds om het aantal stenen die in uw eigen Mancala vallen te maximaliseren.

  Wanneer stenen in uw Mancala liggen, kunnen en mogen ze niet opnieuw in het spel gebracht worden. Ze zijn dus definitief gewonnen.

 3. Kies een zet die u zal toestaan ​​om daarna nog een zet te kunnen doen. Met andere woorden, zorg dat je je laatste steen in je eigen Mancala kan laten vallen.

  Dit stelt u in staat meerdere stenen in uw Mancala te krijgen in uw beurt. Maar pas op, dit kan niet altijd de beste strategie zijn als het jouw kant van het bord te snel leeg raakt.

 4. Speel verdedigend! Zorg altijd in uw beurt dat jouw stukken niet kunnen gestolen worden door je tegenstander. Zorg dus dat hij geen lege putten kan maken in een put tegenover een put met veel stenen van jezelf.

  Hierdoor kan je helaas niet altijd stenen in uw eigen mancala krijgen in elke beurt, maar je voorkomt wel hierdoor dat je tegenstander punten kan scoren.

 5. Probeer ook altijd zelf om vijandige stenen te vangen. Probeer daarom een put leeg te maken waar een tegenovergestelde put van je tegenstander niet leeg is.

  Maak ook meerdere lege gaten aan jouw kant van het bord om zo meer mogelijkheden hiertoe te hebben.

 6. Ledig uw meest rechtse gat in het begin van het spel.

  Wanneer je een enkele steen neemt uit dat gat kunt nemen tijdens je beurt, zal deze altijd in je mancala belanden en zo kan je dus een punt scoren.

  Bij volgende beurten moet je dit dus proberen te herhalen.

 7. Kijk altijd goed up dat je tegenstander geen van je stenen kan stelen.

  Als een van uw putjes gevuld met veel stenen wordt bedreigd, kan je volgende zet ofwel om lege tegenovergestelde gat vullen ofwel neem je je de stenen uit uw put als verdedigende counter.

 8. Kijk altijd een paar beurten vooruit. De sleutel tot het winnen bij Mancala is dan ook vooruit plannen. Het is zoals bij schaken.

 9. Probeer de hamster strategie. Hamsteren is het plaatsen van een aantal steentjes in een gat en deze te laten fungeren als een kleine opslag. Dit dient twee mogelijke doelen: het houdt meer steentjes aan uw kant, zodat wanneer het spel eindigt je deze steentjes krijgt en het beperkt ook het aantal steentjes waartegen uw tegenstander kan reageren.

 10. Vermijdt een overmatige opbouw. Te veel hamsteren kan ook gevaarlijk zijn.