Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Dammen, ook wel bekend als 'checkers' of 'draughts' in veel landen, is een van de meest populaire bordspellen ter wereld en wordt gespeeld door twee spelers (beurt per beurt).

Dammen vereist een zorgvuldige planning en aandacht van de spelers om te kunnen winnen.

Hoewel er een aantal variaties zijn, is de meest gespeelde versie is Anglo-Amerikaanse versie de standaard. Men speelt het op een 8x8 bord (op hetzelfde bord als schaken), met 12 schijven per speler.

Eén speler heeft donkere stukken en de andere heeft lichte stukken. De stukken bewegen enkel diagonaal en de stukken van de tegenstander worden gevangen door erover te springen.

Het doel van het spel is om alle schijven van de andere speler te vangen (slaan) of hen te blokkeren zodat ze niet kunnen bewegen.

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​overwinning te bereiken. Spelers kunnen proberen om hun schijven op te waarderen als een dam om meer vrijheid van bewegen (ook achteruit) op het dambord te krijgen.

Andere spelers zetten vallen op voor hun tegenstander op bepaalde locaties op het bord. Sommige spelers houden hun schijven op de achterste rij stationair tijdens het spel om zo de tegenstander te verhinderen dat hij een dam kan verkrijgen, enz...

Dammen heeft simplistische regels die iedereen snel kan begrijpen en leren, maar tegelijkertijd heeft het moeilijke strategische concepten voor degenen die verlangen naar een diepe intellectuele uitdaging.

Dammen kan gespeeld worden voor de lol of als een ernstige gebeurtenis zoals bij toernooien. Dammen is geschikt voor alle leeftijden.

Er zijn vele manieren voor beginners om te leren en te oefenen. Er zijn ook heel wat boeken en tijdschriften voor handen waarin strategieën worden toegelicht en gemotiveerd. Online dammen geven de spelers ook de mogelijkheid om te oefenen tegen een computer of tegen menselijke tegenstanders van alle niveau's.


Strategie en Tactiek

De Dammen regels zijn vrij eenvoudig te leren. Sterker nog, het lijkt makkelijk om te winnen bij dammen, maar het is moeilijker als we denken. We moeten een aantal plannen uitgewerken in het spel. We moeten basis en meer geavanceerde tips, tactieken en strategieën leren.

Zelfs de eerste zetten die we doen moeten een doel hebben. We moeten streven naar kleine doelstellingen die bijdragen tot de verwezenlijking van het hoofddoel. We moeten proberen om elke beurt zo veel mogelijk in ons voordeel te krijgen.

Het is belangrijk om het doel van een schijf te slaan te weten, want het is niet altijd gunstig. We moeten de verschillende gevolgen van dubbele en driedubbele vangst begrijpen en de principes achter het positioneren van de schijven op het bord.

We moeten in staat zijn om gebieden te controleren op het bord. Door een geforceerde slaan kunnen we de tegenstander een zet dwingen hij niet wil doen. Dergelijke gedwongen zetten zijn een zeer krachtig wapen in dammen. We moeten leren hoe we dit kunnen uitbuiten om zo de overmacht op het bord te krijgen.

Hoe meer we het spel spelen en effectief strategieën uit te proberen, hoe makkelijker alles gaat verlopen in het spel. Oefening baart kunst.


Geschiedenis

Het spel van dammen heeft wortels die ver teruggaan tot helemaal naar 1600-1400 voor Christus in de Egyptische kunst en het bleef populair voor jaren en jaren. In die tijd werd het spel trouwens Alquerque genoemd.

Rond het jaar 1100, zette een Fransman Alquerque op een schaakbord en voegde er een aantal extra speelstukken toe om een nieuwere versie, genaamd "Le Jeu Plaisant de Dames", te creëren.

Later, toen de sprongen verplicht werden gemaakt, werd het spel omgedoopt tot "Jeu Force".

De regels van het spel werden gepubliceerd in boeken rond 1500 door een Engelsman. Tegen die tijd, werd de Engels versie "Draughts" genoemd en de Amerikaanse versie "Checkers". Tot op vandaag gelden deze namen nog altijd.

Sinds 1847 worden er kampioenschappen gespeeld in de VS en over de hele wereld.

The site is also available in English Language.