Language:


Poker spelregels

Equipment

Poker wordt gespeeld met een standaard pak van 52 kaarten. De kaarten zijn gerangschikt (van hoog naar laag) Aas, Heer, Vrouw, Boer, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, Aas. (Aas kan hoog of laag zijn, maar is meestal hoog).

Er zijn vier soorten of kleuren (schoppen, harten, ruiten en klaveren), maar geen soort of kleur is hoger dan de andere.

Alle pokerhanden bevatten vijf kaarten en de hoogste hand wint.

Pokerhanden worden als volgt gerangschikt: Royal Flush, Straight Flush, Four of a Kind, Full House, Flush, Straight, Three of a Kind, Two Pair, Pair, Highest Card.

Inzetten

Poker is een gokspel. Nadat de spelers inzetten voor de pot in het midden hebben gedaan, zal de hoogste hand (die geen fold heeft gedaan) aan het einde deze pot winnen.

Bij het inzetten (verloopt met de klok mee) hebben de spelers de volgende keuze mogelijkheden om te doen:


Het inzetten gaat door totdat iedereen een fold, een call (na een raise) of een eerste inzet heeft gedaan.

Bij elke inzetronde gaat het inzetten door totdat elke speler hetzelfde heeft ingezet of anders gepast heeft.

Als er geen inzetten zijn gemaakt, is de inzetronde voltooid wanneer elke speler een "check" heeft geroepen.

Wanneer de inzetronde is voltooid, volgt de de volgende kaart/inzetronde of is de hand voltooid.

Als de laatste inzet of check is gedaan in de laatste inzetronden, volgt de "showdown". Dit is het moment wanneer er bepaald wordt wie de pot wint. Alle spelers laten hun hand een-voor-een zien.

Het kan ook voorkomen dat er geen showdown komt. Dit gebeurt wanneer een speler een inzet doet of verhoogt en wanneer er geen actieve spelers ervoor kiezen om inzet van de speler te volgen. Met andere woorden, alle andere spelers hebben een fold gedaan (gepast). In dit geval, wint de speler die de inzet heeft gedaan de pot.