Language:

Welkom op deze Poker Fan site

Poker is 's werelds meest populaire kaartspel. Meer dan 100 miljoen mensen in de wereld genieten op een regelmatige basis van een spelletje poker.

Bij poker speel je niet alleen met je kaarten, je moet eerst je tegenstanders analyseren en reageren hierop. Het is een sociaal strategie spel en het combineert strategische en psychologische vaardigheden.

Veel mensen hebben de neiging om een ​​verkeerde perceptie over poker te hebben. Sommigen denken dat poker alleen maar draait rond bluffen, anderen denken dat alles draait rond geluk.

Sommigen zullen misschien poker aanzien als een gokspel gespeeld door criminelen in donkere plaatsen. Anderen zien poker als een makkelijke manier om een ​​fortuin te maken, omdat die kerel op tv het net ook deed. Dus, wat is poker?

Poker is een spel van beslissingen

Poker is een spel van beslissingen. En hoe beter je deze beslissingen neemt, hoe hoger de kans dat je zal eindigen als een winnaar.

Een van de belangrijkste vaardigheden die de beste spelers hebben is de mogelijkheid om hun tegenstanders aan de tafel "te lezen". Je moet niet alleen kijken naar de lichaamstaal van je tegenstanders maar ook naar hun gedragingen, tics en gewoontes. Dit zal helpen om vaker juistere beslissingen te nemen.

Vergeet ook niet dat iedereen heeft zijn eigen unieke tics heeft en dit maakt het het niet makkelijk om alles 100% altijd te begrijpen. In het algemeen heeft iemand die zich sterk voordoet vaak minder goede kaarten en iemand die zich zwak voordoet juist goede kaarten.

Poker is een spel van vaardigheden

Er zijn veel verschillende vaardigheden die je nodig hebt bij poker: kennis van de fundamentele strategieën, het analyseren van uw tegenstander, wiskundige overwegingen en nog veel meer.

Sometimes the optimal play is a mathematical exercise such as calling all-in on a draw with the correct odds to do so.

Soms is het optimale spel een wiskundige berekening. Andere keren is het een kwestie van deductie van mogelijkheden gebaseerd op de kaarten die voorheen werden getoont, alsook het analyseren van de reacties van je tegenstander op uw gemaakte beslissingen.

Bij poker draait héél veel rond het anticiperen. Dit vergt veel discipline, geduld, lef en misschien zelfs een heel leven om te beheersen.


Poker is een kansspel

Zelfs als je optimaal speelt en zelfs wanneer je een sterke hand hebt, kan je tegenstander nog steeds een ​​betere hand krijgen. Dat is het element van toeval in poker.

Dit element van het spel is soms is de bepalende factor en je kunt het niet controleren.

Geluk en toeval zorgen dat zelfs een professionele speler kan verliezen van een beginner. Maar meestal zal het niet gebeuren.

Er is altijd een discussie of poker een kansspel of een behendigheidsspel is. Slechts één ding is zeker, beide elementen (vaardigheid en toeval) zijn vertegenwoordigd in poker en geen van beiden heeft de bovenhand.

Voor een beginnende speler zal de invloed van het toeval op het resultaat belangrijker zijn dan voor een gewone of ervaren speler.

De invloed van het geluk op het resultaat zal minder belangrijk zijn voor iemand die conservatief speelt, dan voor iemand die gemakkelijk risico's neemt, voor hen wordt poker meer een gokspel.

Aan de andere kant bestaan ​​er veel professionele poker spelers die hun brood verdienen met poker. Dit zou nooit kunnen als het spel enkel draaide om geluk en toeval.

Zoals in elk kaartspel waarbij spelers kaarten uit een geschud pak kaarten ontvangen, komt er natuurlijk geluk bij kijken. Maar op de lange termijn is de invloed van dit geluk maar heel beperkt. Als je 1.000x speelt, zal geluk dus een veel kleinere rol spelen dan wanneer je maar 1 spelletje speelt.

Sommige vragen bepalen winst of verlies bij poker:


Korte Geschiedenis

De geschiedenis van het poker wordt verondersteld te zijn geëvolueerd uit verschillende spelen gedurende meer dan 10 eeuwen. Al die spellen hebben een invloed gehad op de basisprincipes van het spel alsook het gebruik van "bluffen" om tegenstanders te misleiden.

Een populaire opvatting is dat een spel dat fel lijkt op poker eerst werd uitgevonden door de Chinezen rond 969 AD. Later het Franse spel genaamd "Poque" en het Duitse spel genaamd "pochen" werd zeer populair tijdens de 17 en 18e eeuw. Drie kaarten werden gedeeld aan iedere speler. Bluffen of wedden met hoge inzetten terwijl je slechte kaarten had, was een integraal onderdeel van het spel.

Tijdens de periode van het Wilde Westen in de Verenigde Staten, was er in ongeveer elke stad wel een bar te vinden met een pokertafel. Het spel werd erg populair tijdens de Burgeroorlog toen de soldaten van beide kampen veel Poker speelden.

De laatste twee eeuwen heeft poker nooit moeten inboeten. Zijn populariteit was nog nooit zo hoog als vandaag en in feite groeit het nog steeds.


Voel je vrij om ons een like te geven:

The site is also available in English Language.

Select Language: